Diabeton transformeert productiehal van drukkerijSinds einde 2019 is Diabeton begonnen met de vereiste aanpassingen van een productiehal om plaats te maken voor een nieuwe drukpers in een drukkerij. Deze werkzaamheden omvatten het gedeeltelijk afbreken van een dubbele brandmuur over een lengte van 48 m om twee productiehallen met elkaar te verbinden. Met behulp van een watergekoelde wandzaag werd de wand in moten verzaagd en de blokken afgevoerd.

Om de stabiliteit te kunnen garanderen moesten de zaagwerken gebeuren in twee fases, waarbij na de eerste fase extra metalen kolommen gemonteerd werden om de bestaande brandmuur en dakplaat te ondersteunen. Omdat deze muur 2 aparte productiehallen scheidde was er ook een niveau verschil in de 2 vloerplaten, met behulp van onze frees- & schuurmachines was dit probleem echter snel opgelost.


Daarnaast moest de oude papierrollenbaan volledig vernieuwd worden. De zone werd volledig afgeschermd rekening houdend dat de rest van de productie gewoon doorging. Vervolgens werd de oude rollenbaan vakkundig uitgebroken. Een totaal van 24 micropalen werd voorzien voor de nieuwe rollenbaan die bijna dubbel zo groot is. Samen met haar gespecialiseerde onderaannemers zorgde Diabeton ervoor dat de nieuwe rollenbaan, voorzien van ingewerkte vloerkanalen, volledig werd gemaakt volgens de wensen van de klant.

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker