Inkappen van sleuven in secanspalenwanden


Het inkappen van sleuven of 'd├ęcapage' wordt toegepast om een goede hechting en afwerking te bekomen tussen de toekomstige verdiepingsplaat en de secanspalen- of diepwand. 

Uitvoeringswijze

Bij deze methode wordt de diepwand/secanspalenwand machinaal zeer subtiel ingekapt tot op maximaal de eerste rij wapening. De buitenste laag van de diepwand wordt weggekapt, waardoor de zuivere beton bloot komt te liggen. Na het aanbrengen van de verbindingswapening (door middel van chemische verankeringen) kan de verdiepingsplaat rechtstreeks worden aangebracht.

Bij het inkappen van de sleuf bekomt men door de techniek zelf al een ruw oppervlak wat de hechting bevorderd. Om te bekomen tot een goede rechtlijnige afwerking kan de sleuf ook boven en onder worden ingezaagd.

Uithakken sleuven diepwand en secanspalenwand

Toepassingen

Het inkappen van de sleuven wordt toegepast om een betere hechting te bekomen tussen de diepwand/secanspalenwand en :

  • de vloerplaat
  • de verdiepingsplaten
  • liftkokers
  • kolommen


Diabeton staat door haar jarenlange ervaring garant voor een kwalitatieve afwerking. Naast het inkappen van de sleuf kunnen we ook achtereenvolgend het inboren en chemisch verankeren van de verbindingswapening voorzien. Vaak worden deze werken ook samen uitgevoerd met het verlagen van de kop slib-/diepwand.   

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker