Productiehal wordt klaar gemaakt voor nieuw stapelmagazijn


Fundatie voor nieuw stapelmagazijn

Voor de uitbreiding van haar magazijn was onze klant op zoek naar een all-round oplossing voor de benodigde betonwerken. Naast een aanpassing van de bestaande betonvloer, moest er ook een opening van 7,00 m x 6,00 m in de bestaande prefab wand worden gemaakt om plaats te maken voor het nieuwe stapelmagazijn.



Op basis van de plannen van de machinebouwer werd de bestaand betonvloer ingezaagd met de vloerzaag. Vervolgens werd de oude beton trillingvrij uitgenomen en afgevoerd met de heftruck.  



Na de grondwerken, moesten er micropalen geplaatst worden om de draagkrachten van het stapelmagazijn te kunnen opvangen. Daarna werden de nodige betonwerken voorzien en was de fundatie op tijd klaar voor de montage van het nieuwe magazijn. Na montage werden de rails nog ondergoten. 



Zagen van wandopening 7,00 m x 6,00 m

Het maken van een nieuwe wandopening in een prefab wand, en zeker van deze grootte, moet gestructureerd worden aangepakt. Eerst worden de benodigde verstevigingsprofielen aangebracht. Waarna de openingen blok per blok word gezaagd en gedemonteerd. Door te zagen met een wandzaag gemonteerd op rails kan er steeds vanop een veilige en overzichtelijke positie worden gezaagd. 



Maken van fundering nieuwe laserinstallatie

Naast het stapelmagazijn moesten ook de betonwerken worden voorzien voor de fundatie van een nieuwe laserinstallatie.



Herstel van vloerovergang

Een vaak voorkomend probleem in de industrie zijn de beschadigde vloerovergangen. Een probleem dat op lange termijn verdoken kosten met zich kan meebrengen (bv. beschadigde kogellagers heftruck). 

Diabeton biedt hier diverse oplossingen aan, afhankelijk van de ernst van de situatie. Lichte niveau verschillen tussen twee vloerplaten kunnen worden gefreesd in combinatie met schuren. Lokale beschadigingen kunnen worden hersteld met de versterkte mortels. Bij grotere beschadigingen, zoals hier het geval was, kan de vloerovergang lokaal worden uitgebroken en hersteld worden met de nodige verstevigingen.





Nog enkele foto's:









Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker